Ιστορικό

Η εταιρεία ιδρύθηκε το 1955 στην πόλη της Ξάνθης με την επωνυμία Γ.Β. Γιαννακόπουλος η οποία δραστηριοποιήθηκε στο χώρο του δικύκλου και από τότε έχει καταφέρει να γίνει μια από τις πιο αναγνωρίσιμες εταιρίες στο χώρο.

Το 1970 μεταφέρθηκε στη Θεσσαλονίκη όπου και συνεχίζει να δραστηριοποιείται μέχρι και σήμερα. Η εταιρεία έχοντας καθολική παραγωγή ποδηλάτων τη δεκαετία του 1980 απέκτησε εξαίρετη τεχνογνωσία και μοναδική εμπειρία.

Από το 1992, η Κυκλοποδηλατική συναρμολογεί ποδήλατα όλων των ειδών με πλήρη γκάμα η οποία ικανοποιεί και τους πιο απαιτητικούς αναβάτες. Η σωστή σχέση ποιότητας και τιμής όπως και η μακροχρόνια εμπειρία είναι τα βασικά στοιχεία της συνεχούς ανάπτυξης.

Η εταιρεία

Η Κυκλοποδηλατική σχεδιάζει, εξελίσσει και κατασκευάζει δυο (2) δικά της brand ποδηλάτων τα Ballistic bikes & Clermont bikes στο εργοστάσιο της στην Θέρμη Θεσσαλονίκης.

Τα Ballistic Bikes είναι ποδήλατα με πλαίσιο αλουμινίου και διατέθηκαν στο κοινό για πρώτη φορά το 2002 ενώ τα Clermont bikes είναι ποδήλατα με πλαίσιο σιδερένιο και διατέθηκαν στο κοινό για πρώτη φορά το 1983. Έκτοτε συνεχίζουν να εξελίσονται κάθε χρόνο τόσο σχεδιαστικά όσο και τεχνολογικά ωστε να διαθέτουν άρτια ποδήλατα για ολοκληρωμένες ποδηλατικές εμπερίες. Η σωστή σχέση ποιότητας και τιμής όπως και η μακροχρόνια εμπειρία είναι τα βασικά στοιχεία της συνεχούς ανάπτυξης.

Η εταιρεία είναι επίσης αποκλειστικός αντιπρόσωπος για την Ελλαδά της ιστορικής ιταλικής εταιρείας Bianchi που από το 1885 θεωρείται η κορυφαία κατασκευάστρια road ποδηλάτων. Επίσης έχει αντιπροσωπείες όπως της Zefal με πλούσια γκάμα σε αξεσουάρ ποδηλάτου, της Limar για κράνη και οπτικά για όλες τις απαιτήσεις από τον αθλητή μέχρι και τον απλό αναβάτη, της Santini για ποδηλατική ενδύση, της Suntour για αναρτήσεις και δισκοβραχίονες, της Vittoria & της Kenda με τεράστια γκάμα ελαστικών καθώς και εταιρείες με πιο εξειδικευμένα προϊόντα όπως η 4iii και η Stryd με βατόμετρα, εργόμετρα και παλμογράφους.